Info

DEVO ’86 is een schaakclub gevestigd in Langenboom (noord-brabant). DEVO staat voor ‘Door Enkele Vrienden Opgericht’. In 1986 is de schaakclub opgericht. We spelen iedere vrijdagavond (met uitzondering van feestdagen en zomervakantieperiode) vanaf 20:00 uur.

Competitie

Onze schaakclub bestaat momenteel uit 8 interne competitiespelers. Op volgorde van de eindstand in competitie 2014-2015 is dat:

1 Henk van der Wijst
2 Eric van de Haar
3 Thomas van der Steen
4 Theo Gerrits
5 Jos Rongen
6 Cor van Berkel
7 Henk Slaats
8 Pierre Schreurs

Wij spelen geen bondsschaak, omdat wij met te weinig mensen zijn om altijd een vaste groep van 8 man klaar te hebben. Daarom spelen een aantal leden voor een andere club bij de bond, of zijn ze reservespeler.

Wij spelen wel ieder jaar voor de drie-provincien-competitie. In deze competitie kunnen we (al zeggen we het zelf) aardig meekomen met de andere clubs en zijn zelfs een aantal keren kampioen geweest. De vaste spelers voor de drie-provinciƫn zijn 1 Eric van de Haar 2 Thomas van der Steen 3 Theo Gerrits 4 Cor van Berkel. Alle standen uit deze competitie kun je vinden op www.drie-provinciencompetitie.nl .

Jeugd

Iedere week van 19u tot 19:45u begeleidt Eric van de Haar de jeugdspelers. Op dit moment hebben wij 6 jeugdspelers. Ieder jaar spelen ze een toernooi tegen elkaar, waarvan de winnaars bekers krijgen. Wil jij meedoen met de jeugd? Neem dan contact op met Eric.

Paastoernooi

Rond pasen organiseren wij ieder jaar een Paastoernooi in het Witte Huis in Zeeland. Dit toernooi heeft altijd een zeer uitgebreide lunch, dat is inbegrepen in het inschrijfgeld. Het wordt opgedeeld in 2 groepen van boven de 1600 en onder de 1600. Wilt u meer weten over dit paastoernooi of inschrijven? Neem dan contact op met Henk Slaats. Wij kunnen helaas maar een beperkt aantal deelnemers inschrijven.

Rommelmarkt

Ook zijn wij de organisatie van de jaarlijkse Langenboomse rommelmarkt. Deze wordt jaarlijks erg goed bezocht en wordt door de bezoekers als zeer leuk en gezellig ervaren. De rommelmarkt wordt gehouden op de eerste zondag van juli. U kunt dus de volgende data in uw agenda vrijmaken;
3 juli 2016
2 juli 2017